Índex
Tornar al mapa

XARXES D'INTERCANVI   

⊰ Les xarxes d'intercanvi no són un concepte nou. Sempre han existit i segurament existiran molts anys més. Hi ha xarxa d'intercanvi quan passem la roba dels germans grans als petits, o quan una amiga ens dóna una faldilla que ja no es posa mai i nosaltres li donem a canvi aquella samarreta que tant li agrada.

⊰ Aquestes xarxes d'intercanvi ens agraden perquè afavoreixen la reutilització de la roba i perquè són el reducte d'una economia -la del bescanvi- que es realitzava al marge de l'interès econòmic. I després hi ha altres xarxes d'intercanvi que també ens agraden molt: continuen amb la idea de reutilitzar la roba i a més a més creen cohesió social.

⊰ Quins mercats o xarxes d'aquest tipus hem trobat a Terrassa?


Parc de Sant Jordi

El Mercat de les Puces es un mercadet que té lloc l'últim dissabte de cada mes a un escenari majestuós: els voltants de la Masia Freixa, la casa modernista que hi ha al centre del Parc de Sant Jordi.
El Mercat de les Puces acull a totes les persones que volen vendre tot allò que es va acumulant a les cases i que mai no ens decidim a llençar perquè en el fons sabem que encara poden tenir una vida útil. La premissa és fàcil però efectiva: allò que ja no ens agrada o no ens serveix pot ser del gust d'una altra persona, amb l'avantatge que comprar de segona mà sempre és més barat.


Escola Bisbat d'Egara (C/ Sant Marià, 46)

Mercadet de segona mà organitzat per l'Ampa de l'Escola Bisbat d'Egara que es celebra un cop a l'any. El preu de tot allò que es posa a la venda és pràcticament simbòlic i els diners recaptats es destinen a l'adquisició de material per a l'escola.