Índex
Tornar al mapa

APRENDRE A COSIR   

⊰ Aprendre a cosir és una d'aquestes activitats que abans es reservava a les nenes. El coneixement pràctic passava de mare a filla i es compartia amb les cosines, amb les veïnes... i a Terrassa i altres ciutats del Vallès, amb les companyes de fàbrica. I tant s'hi valia si la jove en qüestió no mostrava interès per la costura o era maldestra, saber fer anar l'agulla era requisit indispensable per a ella.

⊰ Avui dia, però, les coses són diferents. Cada cop hi ha més gent que vol aprendre a cosir i les seves motivacions són diverses: hi ha qui vol recuperar sabers familiars o canalitzar la seva creativitat. Hi ha qui simplement vol assegurar-se que la seva roba no ha estat cosida en condicions d'explotació i es vol espavilar per poder-se fer una jaqueta o una faldilla.

⊰ Aquesta secció, doncs, és per vosaltres, cosidors i cosidores que cerqueu un lloc on apendre aquest art.


C/ Sant Isidre, 1

A aquesta escola municipal , de singular arquitectura modernista i amb 100 anys d'antiguitat, s'ofereixen cursos monogràfics d'artesanies, moda i llar que tenen com a objectiu la formació i ocupació del temps lliure.

A la categoria de moda i confecció trobem dos cursos:
"Agulles i llana" i "Tall, Costura, Patronatge i Complements tèxtils de moda".


C/ del Nord, 75 1r

Crea't a mà és un espai per imaginar, construir i gaudir, situat a una bonica casa modernista. A més a més de vendre llanes i complements tenen una agenda d'activitats molt activa, organitzant entre d'altres, tallers de ganxet i brodats.


C/ Major de sant Pere,87

L'Art de Cosir és un espai on es fan arranjaments de roba i pell, roba a mida, transformacions, i dissenys originals.


EL KASALET : C/ Societat, 4

Cada dimecres de 17:00 a 20:00h

Taller per aprendre coneixements i tècniques bàsiques per a ser autosuficient en la costura de la nostra roba a través de l'intercanvi de materials i coneixements.


ATENEU CANDELA : C/ Sant Gaietà,73

Cada dijous de 10:00 a 13:00h

Taller per aprendre coneixements i tècniques bàsiques per a ser autosuficient en la costura de la nostra roba a través de l'intercanvi de materials i coneixements.El temari del curs és: Tallar, agafar mides, marcar, cosir a maquina, dissenyar, reutilitzar i crear la teva roba etc. a través de l'intercanvi de coneixements entre tallerista i assistents.